Uçaklarda türbülansı önleyen çip dolandırıcılığı: 20 milyon TL vurguncu
İstanbul’da filmlere konu olacak bir dolandırıcılık hikayesi yaşandı.
Fizik mezunu Çiğdem İlgün isimli kadın, alanında çığır açmış gibi kendini tanıttı.
Dolandırıcı kadın, bir süre önce ailesi ve yakınlarına kendisini fizik mühendisi olarak tanıtırken, ardından Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia etti.
Önce kendisini herkese başarılı bir bilim insanı olarak tanıttı.
Kendisini herkese başarılı bir bilim insanı olarak tanıtan Çiğdem İlgün, “KAFA ÇİPİ”Adını verdiği bir yazılımla uçakların türbülansa girmesini engelleyen bir çip yaptığını iddia etti.
İlgün’ün iddiasına göre bu buluş sayesinde uçak türbülansa girmeden pilot uyarılacak ve uçak yeni rotasına en güvenle hareket edecekti.
Uçak türbülansa girmeden önce en güvenli rotanın nasıl bulunacağına dair yazılım geliştirdiğini iddia etti.
Kendi icadının reklamını yaptıran Çiğdem İlgün, geçtiğimiz Nisan ayında bu haberi Instagram sayfasında paylaşarak çevresine daha fazla inanç kazandırdı.
Türbülansı önlediğini söylediği projenin Türkiye ve dünyadaki birçok firmaya pazarlandığını ve 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını iddia etti.
Kurbanların kanaması başladı: Para yatırıldı
Çiğdem İlgün’ün öne sürdüğü söz konusu paranın büyüklüğüne aldanan mağdurlar, bu saçmalığa para yatırma kararı aldı.
Dolandırıcı hanım, kendisine yatırım yapan kişilerin yatırdıkları paranın yüzde 30’undan yararlandığını belirterek, insanların nasıl kazanç elde ettiğini gösteren hesap hareketlerini sosyal medya hesabından sürekli paylaşıyordu.
20 milyon lira yağmalandı
Kendisine gönderilen parayı paylaşarak çok sayıda kişiyi ağına düşüren Çiğdem İlgün, aralarında kendi yakınları, pilot, doktor ve mühendislerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.
Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre, hemen hemen tüm dolandırıcılık vakalarında olduğu gibi kısa bir süre için mağdurlara yüzde 30’luk temettü ile hızlıca ödeme yaptı ancak mağdurlar peyderpey paralarını isteyince Çiğdem İlgün’ün dolandırıcılığı ortaya çıktı. Ortaya çıktı.
Foya açıkladı: Parasını alamayanlar şikayet etti
Mağdurların avukatlarından Elif Işık Aydın, “İlk aşamada gönderilen paranın iadesi ile parayı mağdurlara geri gönderdi. Daha fazla para sızdırmak için güven oluşturdu. Para akışından emin olan yatırımcılar daha yüksek miktarda para gönderince. daha fazla getiri elde etmek için belirtilen sürede paraları iade edilmedi.”konuştu